انتخاب بهترین روغن در غذا، سالیان سال است که دغدغه افرادی است که به نوعی با آشپزی سر و کار دارند. به همین دلیل هم همیشه چالشهایی میان روغنهای گیاهی همچون آفتابگردان و ذرت و همینطور روغنهای حیوانی دیده میشود، در این میان، مدتهاست که مصرف روغن حیوانی به دلیل مقادیر بالای اسیدچرب اشباعشده و در نهایت افزایش احتمال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است. در مقابل، روغنهای گیاهی نیز از تنوع بسیار زیادی برخوردارند و انتخاب میان آنها، شما را سردرگم خواهد کرد. یکی از بزرگترین دغدغه افرادی که قصد استفاده از روغنهای گیاهی دارند این است که میان روغن ذرت یا آفتابگردان، کدام یک بهتر است و چگونه میتوان بهترین انتخاب را در این راستا داشت. در این مطلب با شما هستیم تا به طور مفصل به همین موضوع بپردازیم و ببینیم که روغن ذرت بهتر است یا آفتابگردان؟
روغن ذرت چیست؟
روغن ذرت به عنوان یکی از پراستفادهترین روغنها در آشپزی از جوانه گیاه ذرت تهیه میشود. از آنجایی هم که ذرت و فرآیند ساخت روغن آن در ایران و سایر کشورها در حجم انبوه قابل کشت و تولید است میتوان حدس زد که برندهای بسیار زیادی در سطح جهان دست به تولید این محصول میزنند. به همین دلیل هم انتخاب یک برند باکیفیت با مرغوبترین روغن ذرت، برای بسیاری از افراد، چالشبرانگیز است. روغنهای ذرت زر ماکارون با برخورداری از مزایای بسیار زیاد، این امکان را به شما میدهند که با خیالی آسوده، محصول مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
مزایای روغن ذرت
شاید بهتر است بگوییم که مهمترین مزیت روغن ذرت، ارزش غذایی نهفته در این ذرههای معجزهگر است، چرا که روغن ذرت سرشار از مواد مغذی، اسیدهای چرب غیراشباع، آنتیاکسیدانها، امگا 6، امگا 9 و انواع ویتامینها مانند ویتامین E است. با این وجود، مزایای زیاد دیگری در این ذرههای طلایی نهفته که در ادامه به برخی از مهمترینهای آن اشاره کردهایم:
خواص روغن ذرت برای پوست
درصد زیادی از روغن ذرت را اسید لینولئیک تشکیل داده و همین موضوع هم برای صاف و مرطوب نگه داشتن پوست، یک گزینه عالی به شمار میرود، چرا که اسید لینولئینک در روغن ذرت، شبیه چربیای است که پوست ما تولید میکند. به همین دلیل هم راحت جذب پوست میشود و باعث حفظ رطوبت خواهد شد.
خواص روغن ذرت برای مو
این ذرههای شگفتانگیز، منبع عالی آلفا توکروفرول (مشتقات ویتامین E)، اسیدهای چرپ امگا 3، 6، 9 و ویتامین K هستند و این منابع ارزشمند، کمککننده خوبی در خونرسانی و حفظ رطوبت در فولیکول مو به حساب میآیند.
خواص روغن ذرت برای بدن
همانطور که متوجه شدید، روغن ذرت، سرشار از ویتامین E است و به همین دلیل هم میتوان آن را معجزهای برای حفظ سلامتی بدن دانست، چراکه این ماده به عنوان یک ضدالتهاب گر، در پیشگیری از انواع سرطانها، دیابت و بیماریهای قلبی مؤثر است. از سمتی روغن ذرت با چربی سالمی که دارد میتواند در کنترل بیماریهای مثل کنترل فشارخون و بهبود بیماریهای گوارشی هم کمککننده باشد.
بنابراین اگر بخواهیم نگاهی اجمالی به خواص روغن ذرت بیندازیم میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:
- آبرسان و مرطوبکننده پوست و مو
- تقویتکننده ریشههای مو
- شفافسازی پوست
- مؤثر در مکانیزم دفاعی بدن
- منبعی از امگا 9 و 6
- بهبود بیماریهایی مانند دیابت، گوارشی، فشارخون و...
- سرشار از ویتامین E و آنتیاکسیدان
معایب روغن ذرت
در کنار این همه خواص روغن ذرت، بد نیست کمی هم از معایب روغن ذرت برایتان بگوییم، ناگفته نماند که این معایب به میزان مصرف شما از روغن ذرت و نوع سیستم بدنتان بستگی خواهد داشت. به دلیل مقادیر بالای اسید چرب امگا 6 نسبت به امگا 3، در صورت استفاده افراطی از آن، ممکن است موجب بروز موارد زیر گردد:
- مسمومیت
- تحریک معده و افزایش وزن
- آسم و دیابت
روغن آفتابگردان چیست؟
روغن آفتابگردان به عنوان یکی از روغنهای گیاهی خوراکی از دانههای گل آفتابگردان گرفته میشود و در آشپزی، بیشتر به عنوان روغن سرخکردنی کاربرد دارد.
مزایای روغن آفتابگردان
در ابتدا بهتر است با میزان کالری که از روغن آفتابگردان دریافت میکنید شروع کنیم. هر 100 گرم روغن آفتابگردان تقریباً 900 کیلوکالری انرژی و 100 گرم چربی، آن هم فاقد کربوهیدرات، فیبر و پروتئین است، اما دیگر مزایای روغن آفتابگردان:
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی
- کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت
- ترمیم سریع زخمها
- تولید آنزیمهای ضروری بدن
در کنار تمامی این موارد، روغن آفتابگردان مانند روغن ذرت حاوی ویتامین E و برای پوست و مو بسیار مفید است و به دلیل وجود این ویتامین، تولید آنزیمهای ضروری بدن و ترمیم سریع زخمها در بدن رخ میدهد.
معایب روغن آفتابگردان
وجود اسیدهای چربی مانند امگا 3 و 6 در روغن آفتابگردان هم میتواند برای بدن مفید باشد و هم مضر، چراکه استفاده بیش از حد آنها باعث افزایش التهاب میشود و به همین دلیل نیز شاید بتوان گفت مهمترین ضرر روغن آفتابگردان، دقیقاً همین است.
روغن ذرت بهتر است یا آفتابگردان؟
و اما پاسخ به دغدغه اصلی، روغن ذرت یا آفتابگردان؟ با توجه به موارد گفتهشده و نظر کارشناسان زر اویل روغن ذرت نسبت به روغن آفتابگردان چربیهای اشباع بیشتری دارد و نقطه دود آن هم نسبت به روغن آفتابگردان پایینتر است. نقطه دود، دقیقاً همان دمایی است که در آن روغن شروع به اکسید شدن میکند و در نهایت باعث ایجاد ترکیبات سمی در آن میشود.
در نهایت هر دو روغن، روغنهایی گیاهی هستند و بیشتر خواصشان با هم مشابه است و نمیتوان کاملاً گفت روغن ذرت بهتر است یا آفتابگردان، اما با توجه به ویژگیهایی که برای روغن ذرت مطرح کردیم میتوانیم بگوییم که این روغن به عنوان یکی از بهترین انتخابها به حساب میآید و میتواند سلامت شما را به میزان زیادی تضمین کند.
روغن ذرت و آفتابگردان زر اویل
یک خبر خوشحالکننده از زر اویل برای سلامتی شما، زر اویل با توجه به تمام معایب و مضرات روغن آفتابگردان و روغن ذرت سبد کالای کاملی دارد تا شما بتوانید با توجه به مزاج و شرایط جسمیتان انتخاب آزادانهای داشته باشید. از روغن جوانه ذرت تا روغن آفتابگردان و حتی روغن ذرت و آفتابگردان زر اویل
روغن ذرت و آفتابگردان زر اویل چیست؟
بله درست خواندید، زر اویل با یک تیر دو نشان زده است تا شما با خیال راحت و بدون دغدغه در انتخاب مصرف روزانهتان از روغن ذرت و آفتابگردان زر اویل استفاده کنید.
روغن ذرت و آفتابگردان زر اویل در واقع یک روغن گیاهی ترکیبی است که تمام خواص دانههای ذرت و آفتابگردان را دارد.
مزایای روغن ذرت و آفتابگردان زر اویل
مزایای این روغن بدون پالم شامل این موارد میشوند:
- حاوی ویتامین E
- محافظ پوست و مو
- حاوی آنتیاکسیدان با خواص ضدالتهابی
- حاوی امگا 6 و 9
- کاهش افسردگی
- تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
امگا 6 که در این روغن وجود دارد به سلامت استخوان و قلب کمک میکند و کاهش فشارخون را همراه دارد.
کلام آخر از زر اویل
روغن ذرت و آفتابگردان، روغنهای گیاهی فاقد کلسترول و اسید چرب ترانس هستند و اسید چرب آنها نیز بیشتر به صورت اشباعنشده خواهد بود. این روغنها سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین ای و آنتیاکسیدانها و... هستند و بنابراین با توجه به این گفته و مقاله، روغنهای گیاهی جایگزین مناسبی برای روغنهای حیوانی هستند که زر اویل برای شما محصول ترکیبی از هردو گیاه ذرت و آفتابگردان به اسم روغن ذرت و آفتابگردان زر اویل به بازار عرضه کرده است.